Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

21 škola u projektu „Školski volonteri“

fso_crNakon objavljenog javnog poziva za sudjelovanje škola u dvogodišnjem projektu „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“ kojeg financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Forum za slobodu odgoja zajedno s partnerima Udrugom MoSt iz Splita, Volonterskim centrom Osijek te II osnovnom školom Vrbovec odabrao je 18 škola koje će sudjelovati u projektu.

Interes škola za sudjelovanje je bio velik te se ukupno prijavilo 36 škola iz triju regija i odabir je bio izuzetno težak jer su škole uistinu pokazale veliku motivaciju za sudjelovanjem u projektu.

Odabrane su sljedeće škole:

Iz Regije 1 koja obuhvaća Splitsko-dalmatinsku županiju:

Ekonomsko birotehnička škola Split,

OŠ Grohote, Šolta,

OŠ Kamešnica, Otok,

OŠ Vladimira Nazora, Postira,

OŠ kralja Zvonimira, Seget Donji,

Komercijalno trgovačka škola, Split.

Iz Regije 2 koja obuhvaća Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju:

Ekonomska i upravna škola Osijek,

Ekonomska škola braća Radić Đakovo,

Osnovna škola Mitnica, Vukovar,

Osnovna škola Blage Zadre, Vukovar,

Tehnička škola Slavonski Brod,

Osnovna škola Đuro Pilar, Slavonski Brod.

Iz Regije 3 koja obuvaća Grad Zagreb, te Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju:

Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb,

OŠ Iver, Sesvete,

OŠ Pavleka Miškine, Zagreb,

OŠ Vugrovec-Kašina,

OŠ Milana Langa, Bregana,

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar

Zbog velikog interesa dodatno su izabrane još dvije škole. Uz partnersku školu – II OŠ Vrbovec – čije je sudjelovanje predviđeno projektom kao škola partner, odabrane su i OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske te Medicinska škola iz Osijeka.

Ovim dodatnim školama ukupan broj škola koje će sudjelovati je 21 umjesto projektom planiranih 18. Sve škole će u rujnu 2017. godine svoje volonterske programe staviti u kurikulume škola te na taj način osigurati njihovu provedbu.