Aktualno, Nekategorizirano

7. Vegesajam približava ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja

unnamed_copy246167. Vegesajam održat će se 21. svibnja od 8 do 19 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto “s nogu”.

Hamburgeri, kebap, ćevapčići, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski “džepići” punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke… najavljuju VegeSajam s isključivo veganskom ponudom.

Na VegeSajmu predstavit će se etički i ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači poljoprivrednih i ekoloških proizvoda. Nudit će se gotovi topli ili hladni obroci i osvježenja te razni prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla, a u ponudi će se naći i namirnice za sirovojedce i one koje izbjegavaju gluten. Oni željni egzotičnih namirnica moći će kušati jela dalekog Nepala i Bliskog istoka.

VegeSajam je ujedno i najava velikog ZeGeVege festivala koji će se održati u rujnu.

Popis izlagača ovogodišnjeg VegeSajma nalazi se na www.prijatelji-životinja.hr.