Aktivizam, Nekategorizirano

AFK Palach predstavlja treću po redu izložbu fotografija “Oblak” riječkog autora Mateja Delića

MatejDelic-1AFK Palach – AFK Analog Gallery u sklopu programa Analogne foto galerije predstavlja treću po redu izložbu pod nazivom “Oblak” riječkog autora Mateja Delića.

Izložba pod nazivom “Oblak” sastavljena je iz tehnike poliptiha, a predstavlja oblak kao metaforu života.

Poliptih je odabran kao podsjetnik da je život sastavljen iz više malih momenata koji gleda- telju na kraju uvijek čine smislenu cjelinu.

Fotografija je snimljena 2013. godine prilikom zalaska sunca gledanog sa vrha Učke. Izložba također čini eksperiment te fotografiju napravljenu “jeftinim filmom iz DM-a” povećanu na gotovo 50 puta veću dimenziju od njene prvobitne predviđene dimenzije te gledatelju ostavlja da procijeni koliko je eksperiment uspio.

O autoru:

Matej Delić, rođen 1988. godine u Rijeci. Fotografijom se bavi unazad pet godine, pretežito snima na film. Većinom snima momente iz obiteljske svakodnevnice, pejsaže te detalje iz prirode.

Više o projektu i foto galerija.