Besplatna škola jahanja za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti

Foto: KK Appaloosa

Konjički Klub Appaloosa provodi projekt “Galopom do uključenosti” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi na adresi 2. Petruševec 5 (kod Domovinskog mosta) gdje vozi ZET-ov bus 217 s polaskom od Kvaternikovog trga, a treninzi će se odvijati dva puta tjedno po sat vremena, ujutro i poslijepodne (prilagođeno školskoj nastavi).

Grupe će biti sastavljene od petero djece slične dobi. Cilj programa je uključivanje što većeg broja djece i mladih u športske aktivnosti kroz stvaranje uvjeta onih koji su u nepovoljnom položaju, odnosno kojima su organizirane športske aktivnosti teže dostupne.

71d979e648732104123aSudionici programa mogu biti:

• djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni,
  • djeca čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka,
  • djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi (odnosi se na djecu i mlade u dobi do 21. godine),
  • djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji, djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece,
  • djeca i mladi s problemima u ponašanju (odnosi se na djecu i mlade u dobi do 21. godine),
  • djeca s teškoćama u razvoju (odnosi se na djecu u dobi do 18. godine života),
  • mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa,
  • nezaposleni mlad.

Program, kao i sva oprema je za sudionike besplatan. Za uključivanje u program ili dodatna pitanja, kontaktirajte na info@appaloosa.com.hr ili 095/913 2036.

Projekt „Galopom do uključenosti“ provodi se u partnerstvu sa Zagrebačkim športskim savezom osoba s invaliditetom. U aktivnostima projekta planira se sudjelovanje 50 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti. Tijekom dvije godine provedbe projekta korisnici će biti uključeni u školu jahanja u manjim grupama, dva puta tjedno. Cilj nam je omogućiti besplatno jahanje onima koji si to ne mogu priuštiti, a sve u svrhu veće socijalne uključenosti.

Projekt “Galopom do uključenosti”odobren je na pozivu “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport”.

Natječaj za ova sredstva raspisalo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Ministarstvom rada i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *