Aktivizam, Nekategorizirano

Besplatne radionice “Žene biraju novu šansu”

Prvi termin radionice je 25. listopada

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) u listopadu u Zagrebu započinje s provedbom ciklusa četiri radionice u okviru projekta “Žene biraju novu šansu”. Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje žele steći dodatno samopouzdanje i bolje komunikacijske vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne.

Prvi termin radionice je 25.10.2016. s početkom u 10 sati. Očekivano trajanje radionice je 4 sata.
Radionica će se održati u CESI (Nova cesta 4, polukat, neboder kod Doma sportova preko puta Lidla).

Ukoliko ste zainteresirani, obrazac za prijave potražite OVDJE.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite telefonom na broj 01/ 24 22 800.

Do sada se na radionice odazvao veliki broj žena što govori o potrebi za ovakvim načinom rada.

O radionicama:

Cilj je osnažiti žene suočene s višestrukim teškoćama u svijetu rada i zainteresirane su za stjecanje dodatnih komunikacijskih vještina i rada na svojim sposobnostima. Radionice pružaju sigurnu i poticajnu okolinu gdje je moguće dijeliti svoje probleme, pitanja koja vas muče, prilike i izazove te razvijati samospoznaju i vjeru u sebe.

Sudjelovanje donosi i povezivanje s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima. Nakon radionica sudionicama će biti osigurana podrška i mentorstvo u slijedećim koracima u traženju posla ili pokretanja vlastitog posla kako bi izašle iz nezaposlenosti.

Što kažu polaznice o radionicama:
“Bilo mi je jako lijepo, ugodno i korisno.”
“Samopouzdanje je bitna stvar, ja to mogu i hoću, svaka prepreka je savladiva.”
“Osvijestila sam dodatne osobne vještine.”
“Najbolje na radionici mi je interakcija i razmjena iskustva te komentari nazočnih.”

Radionice su podržane od strane Grada Zagreba – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Projekt “Žene biraju novu šansu” stvoren je na temelju našeg iskustva u radu sa ženama i drugim socijalno isključenim osobama te u skladu s nacionalnim strategijama i planovima zapošljavanja. Projekt se različitim setovima aktivnosti provodi od kraja 2010. godine u svrhu pružanja potpore za unaprjeđenje položaja žena u svijetu rada kroz edukaciju i osnaživanje nezaposlenih žena te besplatno pravno savjetovanje o radnim i socijalnim pravima.
Projekt se provodi u Zagrebu i namijenjen je najranjivijoj i najvećoj skupini nezaposlenih žena – starijima od 40 godina, dugotrajno nezaposlenima,mladima, neaktivnima u traženju posla i samohranim majkama.