Aktivizam, Nekategorizirano

Bookvica ugošćuje Luku Bekavca

30123757_1662664420493472_119541176209506304_oPretposljednja Bookvica ove sezone, koja će se održati u četvrtak, 12. travnja, u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo, ugošćuje jednog od najoriginalnijih suvremenih hrvatskih književnika Luku Bekavca.

Riječ je o autoru četiriju romana („Drenje“, „Viljevo“, „Policijski sat“ i „Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku“), dobitniku Nagrade Europske unije za književnost kao i više domaćih književnih nagrada.

U razgovoru koji će s Lukom Bekavcem i urednikom „Frakture“ Seidom Serdarevićem voditi Patricija Horvat publika će imati priliku saznati zašto su djela ovoga autora stekla kultni status na našoj književnoj sceni. Bit će riječi o Bekavčevu izbrušenu stilu, neobičnim književnim postupcima, pseudoznanstvenom diskursu, uplivu SF-a, pomacima na relaciji prostor-vrijeme, ulozi autora i pripovjedača te drugim temama vezanim uz Bekavčev opus.

Večer će popratiti pomno odabrana glazba, a kao i uvijek u Bookvici, netko iz publike dobit će knjigu na dar.

Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.