Čitateljski klub 55+ čita roman “Ušao konj u bar” Davida Grossmana

extra_large_david_grossman_booksa_016Za svoju svibanjsku lektiru Čitateljski klub 55+ odabrao je roman Ušao konj u bar s kojim je poznati izraelski pisac David Grossman osvojio nagradu Man Booker International.

Razgovor o romanu održat će se u petak, 17.05.2019 u 18:00 u Booksi u Zagrebu.

Radnja romana Ušao konj u bar zapravo je cijeli stand up comedy nastup Dovaleha G., koji u sebi objedinjuje viceve, ispovjedi, priznanja, isprike…

Odvija se u jednoj noći, u jednom baru i donosi presjek najvažnijih odrednica Dovalehovog života. Iako se ne radi o romanu koji spada u žanr komičnih (prije suprotno), sigurno je kako roman obiluje komičnim elementima što je, kako je Grossman pojasnio, za njega bio jedan od najviše zastrašujućih spisateljskih zadataka. Smijeh u književnosti je izuzetno sklizak teren na kojem su se mnogi okušali i u tim pokušajima zakazali. Vidjet ćemo što će odlučiti članice Čitateljskog kluba 55+ i hoće li Grossmanov roman proglasiti punim pogotkom ili promašajem.

Ako vas zanima ova, ili neka druga aktivnost u sklopu projekta Koja je tvoja priča? namijenjenog sugrađankama i sugrađanima starijima od 55 godina, javite nam se na booksa@booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *