Hrvatska, Nekategorizirano

Dobrotvorka godine 2017.

dobrotvorka_crNagrada za dobrotvorku godine namijenjena je osobama koje svojim djelovanjem pridonose jačanju uloge žena u društvu, pozitivno utječu na život šire društvene zajednice, kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem, sudjeluju u dobrotvornim akcijama i/ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija, daju doprinos za javnu dobrotvornu akciju, potiču i usmjeravaju druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiču druge osobe da postanu dobročinitelji. dobrotvorka-crveni

– Budući da filantropiju smatramo nužnim preduvjetom za razvoj civilnoga društva, svrha je nagrade poduprijeti žene u Hrvatskoj da prepoznatljivije i svjesnije koriste filantropiju za društveni boljitak i položaj žena te omoguće promjene u društvu.

U prethodnih 6 izbora, od 2011. godine, kada je ustanovljena nagrada ‘Josipa Vancaš – dobrotvorka godine‘, nominirane su žene koje su kroz svoje djelovanje ukazivale na inspirativne primjere dobrotvorstva, nesebičnosti, čovjekoljublja u svakodnevnim situacijama, u pružanju pomoći socijalno ugroženima, starijim i nemoćnima, ranjivim skupinama te onima koji su bili zahvaćeni kriznim situacijama, kao što su bile poplave i pomoć emigrantima. Njihovi nas primjeri nadahnjuju i obvezuju da i sami pronađemo područje u kojemu možemo pridonijeti općem dobru – ističu u zakladi ZAMAH.

Više informacija o nagradi možete pronaći OVDJE.

Prijave traju do 27. studenoga 2017., a nagrada „Josipa Vancaš – dobrotvorke godine“ bit će dodijeljena na svečanosti u prosincu.