Aktualno, Nekategorizirano

Europa za građane 2014-2020

europa_crRadionice se održavaju 16. i 17. veljače u Hotelu Panorama u Zagrebu s početkom u 8,45 sati.

Cilj radionice bit će pružanje savjeta i pomoći u pripremi projektne prijave na idući rok za prijavu projekata za dobivanje sredstava za sve Mjere Programa (koji je 1. ožujka 2017.). Zainteresirani se mogu prijaviti na isključivo jedan od navedenih termina održavanja radionice (16. ili 17. veljače 2017.), a svaka organizacija može prijaviti samo jednu osobu, i to na samo jedan termin. Radionice imaju isti sadržaj, no zbog ograničenog broja sudionika održavaju se u odvojenim terminima.

Prijave je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem jedne od Google prijavnica, najkasnije do utorka 14. veljače 2017. u 16 sati. Potvrda sudjelovanja bit će poslana u srijedu 15. veljače 2017.

Sudionicima se preporuča da prouče Programski vodič, koji predstavlja osnovni dokument za prijavu projektnih prijedloga. Informacije o Programu i Programski vodič dostupni su na http://europazagradane.hr/. Troškove prijevoza i smještaja snose sudionici sami, dok Ured za udruge Vlade RH osigurava materijale i osvježenja za vrijeme radionice.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.

Više informacija možete pronaći OVDJE.