Festival Rijeka gori obilježava 50. obljetnicu njujorške pobune u Stonewall Innu

Ove godine, otvaramo drugi po redu Rijeka gori festival u mjesecu lipnju kojim simbolično obilježavamo 50. obljetnicu Stonewall pobuna i mjesec ponosa. Osim toga, slavimo kulturu draga na informativan i zabavan način te primjećujemo kako se ista polako, ali sigurno afirmira i na hrvatskoj sceni, priopćila je Inicijativa kulturalnih studija iz Rijeke.

>>>14.6.<<<
Book caffee Dnevni boravak (Ciottina ul. 12a) poslužit će kao galerijski prostor čiji će zidovi pričati o njujorškoj pobuni u Stonewall Innu, ali i tradiciji povorki ponosa u Hrvatskoj te će nam ugostiti zanimljive predavače na javnoj tribini, uključujući drage nam Udruga Lori te Haus of Moonia.

>>>15.6.<<<
Nakon pub kvi(r)za i warm up-a u Klubu mladih sa početkom u 19 sati, selimo se u svima poznati Klub Crkva u Ružićevoj ulici u 22 sata. Tamo nas čekaju nove mlade nade zagrebačke drag scene Haus of Moonia koji će nas svojim izgledom i performansom sigurno oduševiti.

https://www.facebook.com/hausofmoonia/

Poslije nastupa, do jutra će vas rasplesati Kasja & Gaia, dvije novopečene selektorice na domaćoj sceni.
Gaia kao jedna od pokretačica programskog pravca za mlade u Klubu Kotač pod nazivom PowerTape, će nas uzdrmati svojom mračnom selekcijom, te Kasja koja je mjesec dana prije odradila svoj prvi debitantski i uspješni petosatni set u Klubu Život pa će to pokušati prenijeti i u Crkveni ambijent.
Očekujte nešto novo, očekujte žene!

Znati što vas čeka je nemoguće, jedino što vam možemo reći je da nećete ostati razočarani/e, osjećajte se slobodno obući, izgledati, biti što i tko god, a mržnju ostavite na vratima!

Izvor: Rijeka gori vol. 2

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *