Aktualno, Nekategorizirano

Financijsko poslovanje i pravna regulativa udruga

Centar za poduzetništvo Osijek u okviru projekta „Snaga udruga = snaga društva“ organizira edukaciju „Financijsko poslovanje i pravna regulativa udruga“, s ciljem povećanja znanja i kompetencija predstavnika udruga.

Na seminaru će biti riječi o zakonodavnom okviru osnivanja i vođenja udruga te o administrativnom i financijskom poslovanju.

Iz aspekta pravne regulative biti će riječi o promjenama koje je donio novi Zakon o udrugama, o tome što moraju poduzeti udruge koje se nisu uskladile s navedenim zakonom, koje obveze udruge imaju prema nadležnim tijelima te obveze koje udruge moraju ispunjavati u obavljanju svojih djelatnosti, s posebnim osvrtom na „gospodarske“ djelatnosti.

Što se tiče financijskog poslovanja, polaznici će saznati osnovne smjernice za izradu financijskih planova za 2017. godinu, administrativne i radno-pravne obveze udruge, način i obvezu provođenja inventure, specifičnosti neprofitnih organizacija u sustavu poreza na dobit, isplata neoporezivih primitaka zaposlenicima i vanjskim suradnicima i ostalo.

Predavači će biti Mario Burek iz Odjela za opću upravu, Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji i Kristina Nađ Jančula ispred Centra za poduzetništvo Osijek.

Edukacija je namijenjena osobama zaposlenima u udrugama, koje su odgovorne za organizaciju, upravljanje i praćenje financijskog poslovanja te nije namijenjena računovođama.

Edukacija će se održati 7.12. od 12 do 16 sati u prostorima Centra za poduzetništvo, J. J. Strossmayera 341, Osijek.

Edukacija je besplatna za sve sudionike, ali je obvezna prijava putem linka