Aktualno, Nekategorizirano

FreeZURA: predavanje Denisa Giljevića

Denis Giljević 03FreeZURA: Slobodna zajednica umjetnika u razvoju poziva na predavanje Denisa Giljevića u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva. Predavanje će se održati u Dnevnom boravku Rojca u četvrtak, 14. ožujka u 16:30 sati, te je otvoreno za sve zainteresirane.

Denis Giljević nesvakidašnja je pojava na domaćoj književnoj sceni, literarni multipraktik koji riječi miksa na neočekivane načine kako bi im dao novi život i nova značenja. Izvanredan satiričar britka humora i snažne estetike. Svoje radove objavljuje na književnim portalima, u zbornicima i antologijama (čest je gost Istrakonskih zbirki), kolumne mu se nalaze na stranicama roditelji.hr, glamour.hr, igraj.hr i drugdje, a mudre misli do čitatelja dolaze i preko linije njegovih duhovitih i provokativnih majica.

Denisov ukupan dosadašnji opus najlakše je pronaći na: www.gilljotina.com gdje pod geslom „Bezglavo, ali sa srcem!“ nudi redovit uvid u svoj šareni, pomaknuti svijet koji buja i cvate na ostatcima naše zajedničke sive svakodnevice. Upravo ondje oblik polako dobiva i „Švorcvaldski siromaharadža“, zbirka priča, aforizama i ostalih „siromaštarija“, svojevrstan priručnik za gledanje svjetlije strane života.

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju inovativan je projekt koji provode Savez udruga Rojca u suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina: glazbena radionica, radionica kreativnog pisanja i nakladništva, radionica stripa i ilustracije, radionica suvremenog plesa i likovna radionica izrade murala. Prijave su još uvijek otvorene na službenoj internetskoj stranici www.freezura.eu.

Radionicu pisanja i nakladništva FreeZURA vodi bračni i spisateljski par Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen koji su ujedno i voditelji knjižnice i književnog svratišta ZVONA i NARI u Ližnjanu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.