Hrvatska udruga beskućnika u subotu na Gripama igra malonogometni turnir

2016-04-30-09-23-3896-Udruga MoSt i Hrvatska mreža za beskućnike organiziraju 3. Promotivni malonogometni turnir „MoSt 2017.“ u subotu, 11. svibnja 2019. godine s početkom u 16:00 sati na sportskim terenima Osnovne škole Gripe, priopćili su organizatori.

Hrvatska reprezentacija beskućnika službeni je partner Homeless World Cup-a od 2009. godine i do sada smo sudjelovali na 5 svjetskih prvenstava (Italija, Brazil, Francuska, Poljska i Mexico). Osnovni ciljevi projekta su socijalna reintegracija korisnika kroz pozitivni utjecaj sporta, senzibiliziranje javnosti za problematiku beskućništva i socijalne isključenosti te promocija rada prihvatilišta i prenoćišta na području Republike Hrvatske.

Svake godine u projektu sudjeluje 15-tak novih igrača iz cijele Hrvatske, a važno je naglasiti kako na Svjetskom prvenstvu igrač može sudjelovati samo jednom, kako bi što više korisnika bilo uključeno u projekt.

Na promotivnom turniru nastupaju: Hrvatska reprezentacija beskućnika, udruga MoSt, Zajednica Susret, Crveni križ Split, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, udruga Naš Hajduk te ekipe Karma i Krivi spoj.

Osim sportskog dijela, za najmlađe organiziramo nagradne igre i svi su dobrodošli podržati sve ekipe, a posebno našu Hrvatsku reprezentaciju beskućnika koja se priprema za sudjelovanje na ovogodišnjem HWC-u Cardiffu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *