Aktualno, Nekategorizirano

Humanitarna modna revija u povodu Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti

U povodu Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti udruga ‘Jak kao Jakov’, u sklopu humanitarne akcije “Ljubav za njih”, na Valentinovo 14. veljače organizira modnu reviju u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom.

Nakon modne revije, 15. i 16. veljače održat će se i prigodna prodaja doniranih radova modnih dizajnera i slika više likovnih umjetnika, također u Zorin domu, a prethodit će joj i prodaja ‘valentinovskih’ i drugih suvenira u obližnjem Lana centru (od 11. do 13. veljače).

Iz Udruge ‘Jak kao Jakov’ priopćili su da modnu reviju organiziraju u suradnji s obrtom Modni kutak iz Karlovca koji okuplja vrhunske modne dizajnere, XD Xenia Design, Igor Dobranić, Link by Ogi Antunac, LP design, Baggiz, Nit, JBT Torbe, Natali i Mustre, te s frizerskim i kozmetičkim salonima “Blanka” “Studio M” “Mevlida” “Stil” “Nika” “Glory” i “Glos” i Mješovito industrijsko-obrtničkom školom iz Karlovca.

Reviju nošenjem podržavaju iskaknute žene Karlovca, ravnateljice škola i ustanova, direktorice i pročelnice karlovačkih ustanova, a uz njih će modne novitete i detalje nositi i učenice srednje škole MIOŠ iz Karlovca te mališani dječjeg vrtića Karlovac, vrtić Gaza, skupina Sportići 3.

Akcijom “Ljubav za njih” prikuplja se pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti koji su trenutno na liječenju.

‘Jak kao Jakov’ djeluje devet godina, te je za 323-oje djece podijeljeno 2.679.864 kuna pomoći tijekom liječenja od teških malignih bolesti diljem Hrvatske.

Od toga iznosa 310.544 kuna pomoći odnosi se na potrebe 56-tero djece samo prošle godine, što su ostvarila na području Karlovca i Zagreba 302 volontera kroz 5906 volonterskih sati. Najvolonterka za 2019. godinu je Biserka Valentić sa zabilježenih 605 volonterskih sati. (Hina)