Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj

pogled_crUdruga Pogled je udruga roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma. Nastala je iz potrebe roditelja, a roditeljima i obiteljima pruža stručnu i psihološku podršku, te ih informira i upućuje. Za projekt „Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj“ udruga je dobila 671.113,81 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

– Svrha projekta jest povećanje kapaciteta i izobrazba za menadžment volontera u partnerskim organizacijama te diseminacija, implementacija i mentoriranje volonterskog programa rada udruge Pogled prilagođenog djeci s poremećajem iz spektra autizma u članicama SUZAH, kao i pilotiranje volonterskog programa za mlade s autizmom u CZSS Čakovec – objašnjava Dalibor Kuhta, voditelj projekta.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a provodit će se na području Grada Zagreba, Međimurske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Zadarske, Istarske i Požeško-slavonske županije.

Nositelj projekta je udruga Pogled, a partneri su Savez udruga za autizam Hrvatske i Centar za socijalnu skrb Čakovec.

– U ovome projektu planirano je sudjelovanje 34 volontera. Što se tiče razvijenog volonterstva, kao i broja volontera, smatramo da situacija uvijek može biti bolja, ali u odnosu na druge županije volonterstvo je prilično dobro razvijeno na području našeg djelovanja. Tako je u 2016. godini 96 naših volontera, odradilo 4.281 volonterskih sati –zaključuje Kuhta.

Tea Vujić