Aktualno, Nekategorizirano

Klubtura: Poziv za predlaganje suradničkih kulturno-umjetničkih aktivnosti za 2019. i 2020. godinu

57160396_10155922580187077_7896088853033779200_nSavez udruga Klubtura raspisala je poziv za predlaganje kulturno-umjetničkih aktivnosti kroz projekt DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara, kojim se umrežavaju i programski povezuju postojeći društveno-kulturni centri na razini Hrvatske.

Poziv je otvoren građanima te svim organizacijama koje pripadaju području djelovanja Clubture-a, uključujući organizacije članice Savez udruga Klubtura, u obveznom partnerstvu s minimalno jednom od organizacija/ustanova voditelja postojećih društveno-kulturnih centara u Hrvatskoj:

Art radionica Lazareti, Dubrovnik
Platforma Doma mladih, Split
Platforma za Društveni centar Čakovec
Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade
Savez udruga Kaoperativa, Karlovac
Savez udruga Molekula, Rijeka
Savez udruga Rojca, Pula

Navedene organizacije ne mogu se u svojstvu nositelja prijavljivati na ovaj poziv već isključivo djelovati kao partner (hosting, mentorska itd.) građanima i organizacijama koje provode razmjenu kulturno-umjetničkih aktivnosti.

Aktivnosti u sklopu ovog kruga provodit će se u svakome od postojećih društveno-kulturnih centara. Na temelju prikupljenih prijedloga putem ovog poziva konačnu odluku o tome koji će se projekti financirati donijet će Skupština Saveza udruga Klubtura zajedno sa svim prijaviteljima na sjednici u lipnju 2019. godine.
Projekt DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je odobren na pozivu Kultura u centru- potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi.

Rok: 15. svibnja 2019. u 14 sati

Cjelovit tekst poziva i online prijava dostupna je na stranici www.clubture.org