Nekategorizirano, Svijet

Merkel za zabranu burki

Angela Merkel kazala je kako se izbjeglička kriza više nikada ne smije ponoviti

U govoru koji je prilikom predstavljanja svoje četvrte kandidature održala pred članovima i članicama konzervativne stranke Kršćansko demokratske unije, Angela Merkel kazala je kako se izbjeglička kriza više nikada ne smije ponoviti te da se zalaže za potpunu zabranu islamskih pokrivala za glavu u Njemačkoj.

– Pokrivala koja u potpunosti pokrivaju lice nisu prihvatljiva u ovoj državi. Trebalo bi ih zabraniti gdje god je to pravno moguće – rekla je pred delegatima u Essenu.

Njemački ministar unutarnjih poslova i jedan od Merkeličinih najvećih saveznika, Thomas de Maizière, još je u kolovozu predložio djelomičnu zabranu burki kazavši kako su pokrivala suprotna načelima integracije.

Nizozemski zastupnici prošlog su mjeseca izglasali sličan zakon, prema kojemu se novčano kažnjava nošenje pokrivala za glavu u sudnicama, institucijama koje se bave edukacijom i zdravstvenom skrbi, vladinim uredima i zgradama te javnom prijevozu, prenosi Vox Feminae.