Aktualno, Nekategorizirano

Nagrada Miko Tripalo za 2016. dodjeljuje se Pravnoj klinici Pravnog fakulteta u Zagrebu

MIKO-TRIPALO-logo_Page_3Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo poziva Vas na dodjelu Nagrade Miko Tripalo za 2016. godinu Pravnoj klinici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koje će se održati u srijedu 18. siječnja 2017. godine u 11 sati, u Auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14.

Nagradu Miko Tripalo za 2016. godinu dobila je Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za poticanje pravne, političke i društvene ravnopravnosti građana Hrvatske i razvijanje svijesti o ljudskim pravima kao prirodnim pravima svakog čovjeka kroz pomoć socijalno najugroženijim članovima hrvatskog društva, pripadnicima nacionalnih manjina i marginaliziranih skupina te azilantima, migrantima i
izbjeglicama.

Tom prigodom bit će predstavljen zbornik radova “Vrijednosti u hrvatskom društvu” urednika prof. dr. sc. Duška Sekulića.

Knjiga “Vrijednosti u hrvatskom društvu” sadrži 13 znanstvenih radova i predstavlja analizu i presjek stanja vrijednosti i vrijednosnih orijentacija u suvremenom hrvatskom društvu. Bavi se analizom do kakvih je promjena došlo u tranzicijskom periodu i kako se u tom razdoblju prelamaju modernizacijski i re-tradicionalizacijski trendovi. Knjiga govori i o tome kako se
vrijednosne orijentacije reflektiraju na političke podjele u hrvatskom društvu i na koji se način mogu prognozirati osnovni društveni rascjepi na kojima će nastajati sukobi te osnovice na
kojima se može graditi vrijednosna homogenizacija društva.

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo je udruga civilnog društva usmjerena na promicanje demokratskih ideja i vrijednosti u Hrvatskoj, ostvarivanje vladavine prava i
socijalne pravde, koja nudi znanstveno razumijevanje ključnih problema hrvatskog društva i policy prijedloge za umanjivanje ili otklanjanje tih problema.