EHO, Nekategorizirano

Nagrada “Zagrepčanka godine” Mirjani Bohanec Vidović

mirjana-bohanecZastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su na sjednici prihvatili zaključak da se nagrada “Zagrepčanka godine” kao znak javnog priznanja na Dan grada Zagreba 31. svibnja dodijeli Mirjani Bohanec Vidović, prenosi Hina.

Mirjana Bohanec Vidović dobit će priznanje i novčanu nagradu na svečanoj sjednici Gradske skupštine na Dan grada Zagreba.

U prihvaćenom zaključku navodi se da je Mirjana Bohanec Vidović velikim zalaganjem na svim područjima svojeg djelovanja ostavila izniman trag i postigla znatne rezultate na dobrobit Zagreba i Republike Hrvatske te time “promovirala nezaobilaznu ulogu žene u kulturnome, diplomatskom i humanitarnom radu”.

Ostvarila je niz zapaženih uloga od hrvatskih opera i koncertnih djela hrvatskih skladatelja do antologijske uloge Ane Šafranek u kultnom filmu “Tko pjeva zlo ne misli”. Kao vrlo vješta i angažirana diplomatkinja, kako je istaknuto, utrla je put mladoj hrvatskoj kulturnoj diplomaciji te se istaknula humanitarnim radom.