Hrvatska, Nekategorizirano

Nakon Zagreba i Sinja, filmska radionica „Samo nebo nam je granica“ u siječnju i u Pakracu

46108119_302056773766436_4514256996010033152_nOdvojite malo vremena za sebe i priuštite si jedno zanimljivo filmsko putovanje! Pozivamo Vas na druženje i dobru zabavu tijekom naših besplatnih filmskih radionica. Na radionicama gledamo filmove s “obje strane platna” te potom o njima raspravljamo. Iskušat ćemo se i u izradi svojih prvih filmskih djela uz pomoć iskusnih voditelja iz svijeta filma, stoji u pozivu udruge Bacači sjenki koju prenosimo u cjelosti.

Polaznici u Zagrebu i Sinju svoje su filmove već napravili na početnim radionicama, zanima nas što će zanimljivo smisliti polaznici iz Pakraca!

O čemu se radi?
Kulturno prosvjetno društvo “Sloga” iz Pakraca u suradnji s udrugom Bacači Sjenki iz Zagreba provode program filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ namijenjen je polaznicima starijim od 54 godine. Polaznici uz pomoć iskusnih voditelja iz svijeta filma promišljaju film i medije iz više motrišta te upoznaju sve ono što ne vidimo dok gledamo filmove. Na radionicama s ostalim polaznicima kreiraju svoja autentična filmska dijela na osnovu svojih priča, zgoda i nezgoda! 🙂

Udruga Bacači Sjenki kroz projekt sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda zajedno s partnerima Kulturnim prosvjetnim društvom “Sloga” iz Pakraca te Kulturno umjetničkim središtem iz Sinja provodi program Inovativnih filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ namijenjen polaznicima koji imaju 55 i više godina u Zagrebu, Sinju i Pakracu.

Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji nudi mogućnost generaciji 54+ ulaska u svijet filma onkraj standardnog kino ili TV gledateljskog i stvaralačkog iskustva.

Tijekom radionica polaznici uz pomoć iskusnih voditelja iz svijeta filma promišljati film i medije iz više motrišta te upoznati sve ono što ne vidimo dok gledamo filmove, TV ili dok se zabavljamo računalnim igrama na našim računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima.

Prve su radionice odrađene u Zagrebu i Sinju i bilo je izvrsno, jako zabavno, kreativno i opušteno. Bitno je napomenuti kako je grupa bila vrlo heterogena – vezano i za godine i za iskustvo s filmom. Najmlađa polaznica je taman navršila 55 godina , a najstarija 84. Također, nekoliko polaznika su pravi filmofili, neki se bave fotografijom, dok je nekima ovo prvi malo bliži susret s filmovima.

– Ono što želimo naglasiti je da je naš pristup vrlo personaliziran – prilagođavamo se potrebama polaznika. Osim upoznavanja s filmom i filmskim tehnikama kroz vrlo praktičan rad – svaki dan, najčešće poslije ručka, gledamo filmove te o njima razgovaramo – dodaju u najavi.

Sredinom siječnja provode se prve, u ciklusu od tri, radionice u Pakracu. Radionice će se održati u prostoru KPD “Sloga”, u Hrvatskom domu “dr. Franjo Tuđman”, Trg Ivana Pavla II, 10, Pakrac. Radionice su besplatne, trajat će pet dana i bit će održane u sljedećem terminu: Početna radionica: 14. – 18. siječnja 2019. Na radionice se zainteresirani mogu javiti putem: telefona 01/464 02 62, e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com ili putem on-line prijavnice koja se nalazi ovdje. Rok za prijavu je najkasnije do 10. siječnja 2019. godine. Broj mjesta je ograničen, 20 sudionika po radionici. Više o projektu možete čitati ovdje.