Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

U subotu, 9. lipnja, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (kraj Splavnice) održat će se akcija Udomljavanje je fora.

Ta je akcija, u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, vođena sloganom „Najmanjima je potrebna velika ljubav“.

Njime se građane poziva na privremeno udomljavanje štenaca, tj. da Skloništu u Dumovcu pomognu u brizi za najranjiviju skupinu napuštenih pasa.

Doba je godine kada nesavjesni građani najviše odbacuju mladunčad svojih pasa. Scenariji koji slijede, su različiti – neki štenci ne dočekaju da ih građani pronađu, a oni pronađeni trebaju posebnu skrb.

Dok se ne dokine ovakva praksa čemu treba doprinijeti i novi Zakon o zaštiti životinjama, brigu o psićima preuzima Sklonište u Dumovcu te građani velikoga srca.Oni koji ne mogu trajno udomiti štene, mogu pomoći i privremenim udomljavanjem. Štene, baš kao i svako mlado biće, osjetljivo je, treba pomoć pri hranjenju, čišćenju te mnogo ljubavi kako bi se zdravo razvijalo.

Na štandu Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba građani će moći dobiti mnoštvo korisnih informacija o privremenom te trajnom udomljavanju. Udomljavanje mogu podržati i kupnjom proizvoda poput majica, marama i narukvica Skloništa te nakita Mirne Berend. Dio novca od prodaje njezinih privjesaka s motivom anđela namijenjen je Noinoj arci. Uz tu udrugu u akciji Udomljavanje je fora sudjeluju i Prijatelji životinja.

Hill’s Pet Nutrition svima kojima udome psa u iduća dva tjedna, darovat će veliku vreću hrane za pse i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline.

Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *