Održana akcija javnog kuhanja donirane hrane u Rijeci

dav

Udruga Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke, u suradnji s Ekonomskim i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci te Zelenom akcijom iz Zagreba provodi projekt pod nazivom „Hrana i zajednica”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. U sklopu projekta, u Rijeci smo, na Korzu, 10. svibnja organizirali volontersku akciju javnog kuhanja donirane hrane, priopćili su organizatori.

Građanima Rijeke i okolice kuhao je gostujući tim kuhara iz Sirije i Irana, koji su stigli u organizaciji suradne organizacije CeKaDe-a, Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) iz Zagreba. Dobrovoljnim prilozima za porciju jela, građani su zapravo donirali novac u svrhu opremanja Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ sa svim potrepštinama za socijalno ugrožene građane grada Rijeke.

Akcija je bila više nego uspješna i u vrlo kratkom roku su se podijelile sve porcija stvarno zanimljive i ukusne hrane.

Ovom akcijom osim naglaska da doniranje hrane mora postati društvena odgovornost subjekata koji proizvode ili prodaju hranu, ojačali smo i dimenziju multikulturalnosti u bavljenju socijalnim problemom migrantske krize te ukazali na doprinos koji civilna zajednica može dati u angažiranom promišljanju javnih politika i osvješćivanju javnosti.

Svrha je projekta „Hrana i zajednica” pokrenuti održivo partnerstvo između Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Rijeci te ukupno šest organizacija civilnoga društva na način da se u projekt uključe studenati s kompetencijam stečenim na studiju u društveno korisni rad te da se kreiraju novi inovativni načini za rješenje problema nedovoljnog doniranja i prekomjerenog bacanja hrane u Hrvatskoj.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *