Hrvatska, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava u skupini C poziva Umjetnost i kultura za mlade

IMG_0022Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održala provedbenu radionica za predstavnike 11 organizacija kojima su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekata u okviru skupine C poziva Umjetnost i kultura za mlade.

Radionici su nazočile 33 osobe odgovorne za provedbu projekata, a radionicu su održali djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za pripremu i praćenje provedbe programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice bio upoznati sve predstavnike korisnika bespovratnih sredstava o obvezama u provedbi ugovora od dodjeli bespovratnih sredstava, pravovremenom planiranju aktivnosti, uputama za pridržavanje pravila vidljivosti, obvezama izvješćivanja o financiranim aktivnostima. Korisnicima bespovratnih sredstava, također, pokazano je pravilno ispunjavanje obrasca plana nabave i zahtjeva za nadoknadom sredstava.

U poslijepodnevnom dijelu radionice predstavljena je platforma za izvještavanje koju je osmislila i izradila Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Platforma za izvještavanje ubrzava postupak podnošenja zahtjeva za nadoknadom sredstava kao i njegovo pregledavanje i odobravanje od strane Nacionalne zaklade.

Opći cilj poziva Umjetnost i kultura za mlade je bolja socijalna uključenost mladih u RH, posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima, a specifični ciljevi su razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju mladih, posebno mladih u nepovoljnom položaju, sprečavanju njihovog ulaska u NEET skupinu te antisocijalnog ponašanja te poboljšanje pristupa mladih, posebno mladih u nepovoljnom položaju, kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Odluka o financiranju – skupina aktivnosti C nalazi se ovdje.