Održana prva informativna radionica za 100 milijuna vrijedan EU poziv “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika”

Prva informativna radionica za potencijalne prijavitelje u povodu otvorenog poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ održana je u utorak u hotelu Sheraton Zagrebu pred 150-ak zainteresiranih potencijalnih prijavitelja i partnera na projektu.

Informativnu radionicu je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., na kojoj je predstavilo ciljeve i svrhu poziva te uvjete prijave na ovaj poziv.

Nakon informativne radionice, djelatnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Odjela za podršku i provedbu programa Europske unije, održali su radionicu podrške prijaviteljima na kojoj su detaljno predstavljene faze prijave te tehnički aspekti postupka prijave.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ otvoren je od 21. svibnja 2019. godine. Prihvatljivi prijavitelji podijeljeni u dvije skupine; prva se skupina odnosi na postojeće društvene poduzetnike, a druga na one koji to žele postati. U prvoj skupini moguće je ostvariti potporu od pola milijuna kuna do dva milijuna kuna, a u drugoj skupini oni koji tek žele postati društveni poduzetnici mogu ostvariti potporu od 400 tisuća kuna do 1.200.000 kuna. Trajanje projekta je od 14 do 36 mjeseci.

Prihvatljive aktivnosti za prvu skupinu (postojeće društvene poduzetnike) su: upravljanje projektom i administracija, jačanje kapaciteta zaposlenika postojećih društvenih poduzeća kroz programe osposobljavanja i usavršavanja, novo zapošljavanje u postojećim društvenim poduzećima, sudjelovanje na sajmovima/izložbama, razvoj i unapređenje poslovanja društvenih poduzeća, uključujući razvoj proizvoda i usluga.

Za drugu skupinu potencijalnih prijavitelja, koji tek žele postati društveni poduzetnici su: upravljanje projektom i administracija, priprema društveno-poduzetničkih aktivnosti, jačanje kapaciteta novih i postojećih pravnih subjekata i zaposlenika te nezaposlenih članova prijavitelja za provedbu društveno-poduzetničkih aktivnosti, provedba društveno-poduzetničkih aktivnosti, aktivnosti širenja koncepta društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj.

Nakon informativne radionice u Zagrebu, slijede radionice u sljedećim gradovima i terminima:

14. lipnja 2019. godine – Rijeka, Hotel Jadran, Šetalište XIII divizije 46  (Prijava)
17. lipnja 2019. godine – Osijek
19. lipnja 2019. godine- Split
Detalji o predstojećim radionicama bit će objavljeni na mrežnoj stranici Europskog socijalnog fonda www.esf.hr

Podsjetimo, natječaj je dostupan na mrežnoj stranici Europskog socijalnog fonda www.esf.hr te Europskih strukturnih i investicijskih fondova https://strukturnifondovi.hr/.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *