Održana radionica podrške korisnicima bespovratnih sredstava iz reda udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ponedjeljak i utorak održala je radionicu podrške korisnicima bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, odobrenih u okviru natječaja „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

Radionica je održana u Donjoj Stubici, a nazočilo je 24 predstavnika udruga zaduženih za provedbu projekata.

Cilj ovog programa podrške je osnaživanje korisnika za izradu kvalitetne dokumentacije koja bi ostavila manje prostora za dodatna pojašnjenja ili korekcije te posredno ubrzala postupak i učinila sustav učinkovitijim. Kao korisniku bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pruža Vam izravnu podršku pri provedbi projekta radi što kvalitetnije izrade Zahtjeva za nadoknadom sredstava sa svim pratećim dokumentima.

Ukupna vrijednost Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ iznosi 40,5 milijuna kuna, a donošenjem prve Odluke o financiranju, 22. veljače 2019. godine uručeno je 17 ugovora ukupne vrijednosti 29,3 milijuna kuna.

Ugovori su uručeni sljedećim korisnicima: Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije, Udruga Tigar 90/91 Rakitje, Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, Braniteljice Domovinskog rata RH, Udruga veterana, vojnika i domoljuba; Udruga Veterana Oklopno Mehanizirane Bojne 113. Šibenske Brigade HV ‘Cobra’, Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Omiš, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Udruga ratnih veterana Domovinskog rata “Crne Mambe”, Zajednica udruga HVIDR-a Karlovačke županije, Zajednica Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi Hrvatske Vojske, Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ podružnica Primorsko-goranske županije, Udruga specijalne policije iz domovinskog rata „Ajkula“, Hrvatski generalski zbor, Udruga veterana 122. br. HV Đakovo, Udruga branitelja Grada Ploča.

Više o pozivu pročitajte ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *