Hrvatska, Nekategorizirano

Održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru ESF poziva Umjetnost i kultura za mlade, skupina aktivnosti C

Foto: NZRCD

Danas je u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu održana svečana dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odobrenim temeljem poziva Umjetnost i kultura za mlade, skupina aktivnosti C.

Predstavnicima 11 udruga kojima su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda ugovore su uručili i prigodnim govorima pozdravili ministrica kulture dr. Nina Obuljen Koržinek i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U ime korisnika bespovratnih stredstava nazočnima se obratio Igor Grubić, predsjednik udruge Kreativni sindikat.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru cjelokupnog poziva Umjetnost i kultura za mlade iznosi 18.000.000,00 HRK. Za projektne prijedloge u skupini aktivnosti C odobreno je 7.500.000,00 kuna, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Opći cilj poziva Umjetnost i kultura za mlade je bolja socijalna uključenost mladih u RH, posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima, a specifični ciljevi su razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju mladih, posebno mladih u nepovoljnom položaju, sprečavanju njihovog ulaska u NEET skupinu te antisocijalnog ponašanja te poboljšanje pristupa mladih, posebno mladih u nepovoljnom položaju, kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Odluka o financiranju