Aktualno, Nekategorizirano

Otvorene su prijave za program usavršavanja za energetske savjetnike

sastanak-edukacija-radionica-dc21b6738ba2cb235edc7c03167e22ba_view_article_newKako unaprijediti svoja stručna znanja, istovremeno raditi na smanjenju troškova za energiju, promovirati energetsku učinkovitost i pri tome zaraditi?

Nastavno na uspješno provedene edukacije u Karlovcu, Sisku i Velikoj Gorici odgovore na ova pitanja imaju priliku doznati mladi i nezaposleni s područja Zadarske županije, koji se prijave na besplatni i verificirani program usavršavanja “Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima”.

Program je namijenjen mladim i nezaposlenim osobama sa završenom minimalno četverogodišnjom srednjom školom strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke.

Ako se prijaviš, kroz teorijsku i praktičnu nastavu naučit ćeš:

– Kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled

– Kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu

– Kako koristiti aplikaciju za izračunavanje ušteda

– Kako analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode

– Osnove poduzetništva i kako pokrenuti vlastiti biznis.

Edukacija će se održati u ožujku 2018. u Zadru. Prijaviti se možete putem linka, a za više informacija možete se obratiti na contact@zez.coop.

“Dio je to projekta Dobra energija u društvenom poduzetništvu, kojim Zelena energetska zadruga s partnerom Obrtničkim učilištem u Zagrebu, radi na razvoju zelenog energetskog poduzetništva kroz edukaciju mladih i podršku u osmišljavanju novih poslovnih modela koji uključuju njihovo zapošljavanje”, rekao je Zoran Kordić, upravitelj Zadruge i voditelj projekta.

Kao energetski savjetnik možeš se zaposliti kroz program javnih radova u svojoj lokalnoj zajednici, savjetovati svoje najbliže i u susjedstvu kako mogu promijeniti svoje navike i plaćati manje račune za energiju, pronaći potencijalne zelene projekte u svojoj lokalnoj zajednici ili iskoristiti stečeno znanje iz poduzetništva i pokrenuti svoj biznis.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” u vrijednosti 543.206,64 kn u 100% iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020., te je nastavak uspješno provedene edukacije “Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva” koja se 2015. provodila u Koprivničko-križevačkoj županiji.