Otvorenje izložbe vitraja polaznika radionice vitraja u okviru projekta “Ok! Otkrijmo kreativnost”

Foto: POU Krapina

Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine pozivaju na otvorenje izložbe vitraja u petak 17. svibnja 2019. u 19,00 sati. Vitraje izlažu polaznici radionice vitraja u okviru projekta “Ok! Otkrijmo kreativnost”. Voditeljica radionica vitraja bila je Dominique Jurić, majstorica vitraja, akad. slikarica.

U prigodnom glazbenom programu nastupit će Vokalni sastav Srednje škole Krapina.

Projekt “Ok! Otkrijmo kreativnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine u Krapini i Krapinsko- zagorskoj županiji uključivanjem u kulturne i umjetničke aktivnosti.

Tijekom trajanja projekta provodi se ukupno 5 ciklusa umjetničkih radionica te održava 5 izložbi radova polaznika radionica. Time projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ doprinosi raznovrsnosti ponude kulturnih i umjetničkih aktivnosti u Krapini i u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji za osobe starije od 54 godine.

Naime, u stanovništvu Županije je udio osoba starijih od 54 gotovo 31%. Tim osobama prijeti socijalno isključenje s obzirom na ekonomski status (siromašni, nezaposleni), s obzirom na dob (starije osobe i umirovljenici) te s obzirom na invaliditet. U Županiji nema dovoljno organiziranih aktivnosti kroz koje bi bili prepoznati njihovi potencijali, Županija se ubraja u 4 županije u Hrvatskoj koje najmanje izdvajaju za kulturu iz svoga proračuna (manje od 4%).
Ujedno je među 5 županija s najvećim indeksom starenja.

Projekt će izravno utjecati na otvaranje prilika za pripadnike ciljne skupine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *