Panel rasprava o zajedničkim prostorima stvaranja – inkubatorima pokretanja poslovanja

provedba_GCORŠto su to zajednički prostori stvaranja, popularni kao maker spaces i koje su ključne karakteristike takvih prostora saznajte na panel raspravi o zajedničkim prostorima stvaranja – inkubatorima pokretanja poslovanja, koja će se održati 17. svibnja 2019. u HKD Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb, s početkom u 11 sati. Pridružite se, informirajte i pokrenite nešto svoje!
Svrha skupa je informirati o inovativnom pristupu u poticanju poduzetništva kolaborativnim razvojem kreativnih ideja i prototipova u zajedničkim prostorima stvaranja.

Dodatno, zajednički prostori stvaranja u školama potiču mlade ljude na istraživanje svojih interesa, uče kako koristiti nove alate (fizičke i virtualne) i razvijaju kreativne projekte. Na skupu će se razgovarati o primjerima dobre prakse, kako javnim politikama potaknuti razvoj takvih prostora te kako ih u gradovima financirati iz sredstava EU-a.

U prvom dijelu panela ukratko će biti predstavljen projekt “Urban M” i koncept “maker space”. Zatim će sudionici moći saznati kako program međuregionalne suradnje URBACT može doprinijeti zajedničkim prostorima stvaranja. U nastavku će biti održana rasprava u kojoj sudjeluju Marko Helfrih (Zagrebački inovacijski centar – ZICER), Paolo Zanzerović, (IRIM – Institut za razvoj i inovativnost mladih/Croatian Makers), Deborah Hustić (Radiona / Zagreb Makerspace), Mirka Jozić (Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša-čeka se potvrda) i Zrinko Rebrina (Grad Zagreb, Ured za programe i projekte Europske unije).

Panel raspravu organiziraju zajedno Interreg projekt Urban M i Udruga gradova u RH (nacionalna točka Programa Urbact).
PRIJAVA

Sudjelovanje je potrebno prijaviti do 15. svibnja 2019. putem sljedeće poveznice: http://tiny.cc/z9l25y
Program rada dostupan je OVDJE.

Za eventualna dodatna pitanja pošaljite upit na e-mail na ured@odraz.hr

Cilj projekta “Urban M – Suradnjom do novih kolaborativnih inovativnih rješenja”, u kojem Grad Zagreb sudjeluje kao partner, bolja je podrška i razvijanje inovacijske infrastrukture kroz “zajedničke prostore stvaranja” (maker spaces), koji su osmišljeni kao mjesto okupljanja ljudi različitih znanja i kompetencija, čijom se suradnjom dolazi do novih ideja i inovativnih proizvoda.

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *