Plesni performans „4 WALLS“: Kada bi vaša četiri zida mogla govoriti, koju bi priču ispričali?

Plesna grupa Flame pripremila je u partnerstvu s Udrugom za pomoć ovisnicima „Vida“ i u suradnji s drugim riječkim udrugama plesni performans „4 walls“, čija će se premijerna izvedba održati 31. svibnja 2019. godine, u prostoru Exportdrva, s početkom u 21:00.

Plesni performans „4 walls“ temeljen je na istinitim pričama i osobnim iskustvima pripadnika socijalno ugroženih skupina. On prikazuje nesvakidašnje situacije koje ljudi doživljavaju unutar svoja četiri zida, kao što su nasilje u obitelji, siromaštvo i život u izolaciji. Za potrebe ovog performansa, ostvarena je suradnja s udrugama koje su u svom radu usmjerene na ove društvene probleme, kako bismo prikupili crtice iz života pripadnika socijalno ugroženih skupina i bolje razumjeli njihovu perspektivu. Udruge koje su svojim angažmanom podržale performans su Centar za kulturu dijaloga te SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava.

Četiri zida služe kao kulisa iza koje se kriju različite situacije i priče iz obiteljskog života, od kojih svaka ima svoj početak; no ima li i sretan kraj? Cilj performansa je javnosti približiti problematiku nasilja u obitelji, siromaštva i života u izolaciji, osvjestiti raširenost problema i potaći promišljanje o statusu socijalno ugroženih skupina u društvu.

60703167_1193897804114919_7654561040725704704_nPlesni performans „4 walls“ u potpunosti je producirala Plesna grupa Flame. Režiju i koreografiju potpisuje Dominik Valić, dok je događaj logistički organizirala Karla Glažar. Performans se izvodi na djela njemačko-iranskog skladatelja Ramina Djawadija (službeni soundtrack serije Game of thrones). Glas u performansu daje Elena Predrag. Dizajn i izvedbu kostima potpisuje dugogodišnja suradnica Plesne grupe Flame, Vera Stojaković. Oblikovanje osvjetljenja i ozvučenja prepušteno je Ognjenu Kekanoviću i tvrtci G.I.S. glazbena produkcija. Promotivni materijal (video i fotografije) potpisuje Karlo Marković Motion Picture. Za šminku je zadužena Laura Šmogor, a za frizuru Tena Liverić.

Plesni ansambl čine Sara Rožić, Jelena Braut i Ivana Tus u glavnim ulogama te Antonia Bašković, Vanja Boškovski, Karla Glažar, Laura Ivančić, Elena Kenda, Stela Kraguljac, Mattea Linić, Martina Miliša, Nika Nasteski, Laura Šmogor, Iva Šupek i Dominik Valić kao prateći izvođači.

Performans se održava uz podršku Grada Rijeke i projekta Rijeka 2020 – europska prijestolnica kulture. Performans su podržali i Print studio „T.P.B.“, frizerski salon „Vanči“ te tvrtka Grijanje i klimatizacija „Fridal“.

Ulaznice za performans mogu se preuzeti u dvorani Plesne grupe Flame (Ciottina 24a), u Book caffeu Dnevni boravak (Ciottina 12a). Za ulaznice se prikupljaju donacije (ne postoji fiksna cijena karte) i svaka je donacija dobrodošla.

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *