Aktualno, Nekategorizirano

Pogon se pridružio Trans Europe Halles mreži europskih kulturnih centara

trans-europe-halles-Trans Europe Halles je europska mreža kulturnih centara pokrenutih od strane građana i umjetnika koja okuplja 59 multidisciplinarnih kulturnih centara i 20 pridruženih organizacije diljem Europe. Ova mreža pruža dinamičan forum za ideja, iskustava i razmjene, podržava svoje članove i njihove zajednice. Trans Europe Halles olakšava i potiče umjetničke suradnje u cijeloj Europi.

Uz Pogon kao pridruženog člana, iz Hrvatske u Trans Europe Halles je i Društveni centar Rojc iz Pule.

Trans Europe Halles pokreće i koordinira nekoliko međunarodnih projekata s jakim naglaskom na izgradnju i mobilnosti kulturnih radnika. Jedna od glavnih aktivnosti mreže su i međunarodni skupovi organizirani dva puta godišnje s određenim temama vezanim uz nezavisnu kulturu. Kroz svoje brojno članstvo mreža aktivno utječe na kulturne politike na europskoj i lokalnoj razini. Od trideset godina iskustva.

Članovice Trans Europe Halles imaju jedinstveno iskustvo i znanje u transformiranju napuštenih industrija u živim kulturnim sredinama, zajedno s umjetnicima i zajednicom.

Kao mreže, to rafinirano iskustvo koriste za izgradnju nekoliko uspješnih programa stručnog usavršavanja kulturnih djelatnika. Nihovi predstavnici, kao i aktivni članovi često su govornici na konferencijama, voditelji radionica ili djeluju kao konzultanti za kulturne prijestolnice ili na razvojnim projektima gradova.