Aktualno, Nekategorizirano

Poziv udrugama da ocijene EU okvir za nacionalne strategije za Rome

ilustracija-ocjena-strategijeUred za ljudska prava i prava nacionalnih manjina pozvao je romske i proromske udruge na sudjelovanje u evaluaciji provedbe Okvira EU za nacionalnu strategiju integracije Roma u razdoblju od 2011. do 2017. godine. Prilika je to organizacijama civilnog društva da iznesu svoje ocjene o dosadašnjem provođenju EU okvira odnosno Nacionalne strategije za uključivanje Roma u Republici Hrvatskoj, prenosi portal Romi.hr.

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske na svojim je internet stranicama pozvao sve romske i proromske nevladine organizacije u Republici Hrvatskoj koje se bave pitanjima integracije pripadnika romske nacionalne manjine da aktivno sudjeluju u evaluaciji provedbe Okvira EU za nacionalnu strategiju integracije Roma i kroz popunjavanje on-line upitnika doprinesu svojim informacijama, stavovima i iskustvima evaluaciji koju provodi Europska komisija.

Svrha evaluacije je dopuniti istraživanje pod nazivom “Srednjoročna evaluacija Okvira EU za nacionalne strategije integracije Roma do 2020. godine”. Cilj studije je procjena statusa provedbe Okvira EU u 27 država članica od 2011. godine, posebice izmjeriti opseg u kojem je postignut cilj unaprjeđenja pristupa Roma obrazovanju, zapošljavanju, zdravstvu i stanovanju u Europskoj uniji.

Cilj studije je procjena statusa provedbe Okvira EU u 27 država članica od 2011. do 2017. godine, s posebnim naglaskom na opseg u kojem je postignut cilj unaprjeđenja pristupa Roma obrazovanju, zapošljavanju, zdravstvu i stanovanju u Europskoj uniji.

Upitnik je na engleskom jeziku, a na pitanja se odgovara u formi označavanja jednog od ponuđenih odgovora, i za popunjavanje upitnika nije potrebno puno vremena.

Istraživanje je otvoreno do 9. veljače 2018. godine, a možete mu pristupiti OVDJE.