Projekt FreeZURA: predavanje Bojana Šumonje „Filozofija prakse“

U utorak, 11.6. u 18 sati u sklopu Likovne radionice i radionice izrade murala projekta FreeZURA u prostoru Gradske radionice (Ljudevita Posavskog 10) predavanje pod nazivom „Filozofija prakse“ održat će Bojan Šumonja. Predavanje je otvoreno za sve građane.

Bojan Šumonja rođen je u Puli 1960. godine gdje je završio srednju umjetničku školu. Likovnu akademiju završava u Veneciji, odjel skulpture, u klasi prof. Tramontina 1984. godine. Od 1987. godine je član Hrvatskog Društva likovnih Umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Bojan je izlagao na preko 200 skupnih i 90-tak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

U suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari, Savez udruga Rojca započeo je s provedbom projekta FreeZURA – Slobodna zajednica umjetnika u razvoju (www.freezura.eu). Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina u sklopu kojih se održavaju otvorena predavanja za sve zainteresirane. Likovnu radionicu i radionicu izrade murala vodi Marijan Sinošić.

Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Kreativne edukacijske radionice projekta uključuju glazbenu radionicu, radionicu kreativnog pisanja i nakladništva, radionicu stripa i ilustracije, radionicu suvremenog plesa i likovnu radionica izrade murala.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *