Hrvatska, Nekategorizirano

PRONI poziva na otvaranje školskih volonterskih klubova

SkolontiranjeU okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, u planu je uspostava 10 školskih volonterskih klubova u osnovnim i srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije.

Rad školskih volonterskih klubova, koje će voditi osposobljeni školski koordinatori volontera, temeljit će se na aktivnom djelovanju učenika i njihovih roditelja u planiranju i provedbi volonterskih aktivnosti i akcija u samoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, ali i zajednici kojoj pripadaju. Tako će uspostava školskih volonterskih klubova omogućiti kontinuirani proces razvoja volonterstva, a same odgojno-obrazovne ustanove postat će značajni akteri u razvoju lokalne zajednice.

U nizu uspostave školskih volonterskih klubova, u srijedu 07. veljače 2018. godine bit će upriličena svečana otvaranja u Vinkovcima i Mirkovcima.

Svečano otvaranje školskog volonterskog kluba u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci u Vinkovcima bit će upriličeno s početkom u 10:00 sati, a u Osnovnoj školi Nikole Tesle Mirkovci u Mirkovcima u 12:00.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI
Centar za socijalno podučavanje, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.