Aktualno, Nekategorizirano

Prvo predstavljanje knjige “Homo Climaticum”

homo_crU prosincu 2016. Zelena akcija / Friends of Earth Hrvatska u suradnji s Kulturtregerom (Booksa) raspisala je natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra klimatske fikcije (cli-fi). Od mnoštva pristiglih priča i pjesama na temu klimatskih promjena i njihovih posljedica, žiri je odabrao najbolje koji su objavljeni u prvoj antologiji domaće klimatske fikcije ‘Homo Climaticum – Natječaj Zelene akcije i Bookse za klimatsku fikciju 2017.’

Kako autori vide budućnost i utjecaj klimatskih promjena na društvo i uvjete života? Kako su u kratkim proznim i pjesničkim formama ilustrirani utjecaji klime na migracije, prehranu i proizvodnju hrane, solidarnost, geopolitičke odnose, svakodnevni život?

Dođite u Booksu na predstavljanje knjige objavljenih radova i razgovor o klimi i klimatskoj književnosti!

U knjizi je objavljen dvadeset i jedan rad, od kojih je pet najboljih ilustrirano te ulaze u uži krug za prvu nagradu u iznosu od 2.000 kn. Izbor najboljeg rada prepustit ćemo publici na Četvrtom E?! – Okolišnom filmskom festivalu (21.-23.4.2017. u Kinu Tuškanac).