Hrvatska, Nekategorizirano

Psiho drama: Dobar feedback, loša kritika, zla pohvala

plakat-2-877-1552577949Radionica će se održati u četiri modula. Drugi modul naslova Dobar feedback, loša kritika, zla pohvala na rasporedu je u ponedjeljak 8. travnja, 19h-21h.

Sastavni dio svakog umjetničkog rada davanje je i primanje kritika, komentara, feedbacka, mišljenja, pohvala i pokuda. Isto vrijedi i za rad na filmu – od pretprodukcije i produkcije do postprodukcije i recepcije, on podrazumijeva izloženost tuđim mišljenjima, stavovima i željama te istovremeno plasiranje onih vlastitih. Taj neprestani i nužni susret s tuđim pogledima na stvari, pogotovo u slučajevima kada se razilazi od naših, često zna biti ne samo iscrpljujuć nego i obeshrabrujuć, a stvari dodatno kompliciraju neiskreni ili nedobronamjerni komentari koji, kao što svi znamo, nisu rijetkost. Istovremeno, pozicija na kojoj se od nas očekuje da nekome damo komentare na njegov/njezin rad često zna biti nelagodna zbog nesnalaženja sa granicama između kontruktivne i destruktivne kritike odnosno nedovoljne ili pretjerane kritičnosti. Na ovoj radionici probat ćemo sjesti na različite kritičarske stolice, istražit ćemo kako je biti “dobar”, a kako “loš” kritičar i ispitati postoji li treći put između ta dva pola.

Psihodrama je terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psihodrami se pomoću akcijskih, dramskih tehnika istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas.Radionica je namijenjena svima koji se bave nekim oblikom kreativnog rada: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom i ne zahtijeva nikakvo prethodno predznanje.

Za prijavu je potrebno poslati jednu filmsku kritiku koja je za Vas po nečemu posebna. Maksimalan broj polaznika je deset, a mjesta se popunjavaju po redu prijave. Prijave se šalju do 1. travnja 2019. na radionice@kkz.hr.

Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja, scenaristica i spisateljica na filmu i u kazalištu. Vodila je brojne spisateljske i scenarističke radionice, između ostalog i u Kino klubu Zagreb. Od 2012. predaje na odsjeku odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno se nalazi u edukaciji za psihodramsku praktičarku pri zagrebačkom Centru za psihodramu.