Aktualno, Nekategorizirano

Psihos želi otkloniti stigmu s psihologijskih znanosti

psihos_crKlub studenata psihologije “Psihos” organizira interaktivna predavanja naziva “Moj doprinos zajednici”. Ovim događajem žele  omogućiti osječkim udrugama da predstave svoj rad, a studentima pružiti priliku da se upoznaju s aktivnostima tih udruga te nauče nešto novo o njihovim područjima djelovanja i radu općenito.

Cilj je otkloniti stigmu s psihologijskih djelatnosti, omogućiti udrugama prostor za predstavljanje i osvijestiti sugrađanima kome se mogu obratiti za pomoć u raznim životnim situacijama.

Svoj će rad udruge prezentirati kroz interaktivna predavanja.

U četvrtak, 20. travnja će se predstaviti Društvo za psihološku pomoć „Sunce“, Udruga “Memoria” Osijek  koja promiče ljudska prava starijih i nemoćnih osoba te Udruga Dokkica koja se bavi razvojem djece i mladih, a u petak, 21. trvanja Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Udruga Klikeraj koja promiče i potiče različite aspekte psihičkog razvoja djece te Psihološko savjetovalište za studente UNIOS-a.

Sva će se predavanja održati u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta.

Klub studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku je strukovna studentska udruga koju su utemeljili studenti psihologije radi promicanja interesa studenata psihologije i unaprjeđenja psihološke struke.

Maja Celing Celić