Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva na okrugli stol o razvoju kulturnih programa za osobe u nepovoljnom položaju

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva na okrugli stol pod nazivom “Sudioničko upravljanje u kulturi” koji će se održati 13. lipnja 2019. godine u 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68,  Zagreb.

Na okruglom stolu raspravljat će se o osnovnim pretpostavkama za veće uključivanje građana i lokalne zajednice u pripremu i provedbu kulturnih programa. Poseban naglasak stavit će se na razvoj novih oblika suradnje, razvoju participativnih modela upravljanja, održivu participaciju osoba u nepovoljnom položaju u organiziranju, stvaranju i konzumiranju kulturnih programa,  osobito osoba s invaliditetom. Bit će također riječi o mogućnostima financiranja ovih inicijativa i novih oblika suradnje civilnog i javnog sektora.

Okrugli stol je priređen u sklopu provedbe projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani koji sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a odobrenog temeljem poziva Kultura u centru.

Na okruglom stolu sudjelovat će sudionici iz područja kulture, upravljanja, jedinica lokalne i regionalne samouprave, organizacija civilnog društva, umjetničkih organizacija.

KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani provodi Pučko otvoreno učilište Zagreb sa sljedećim partnerima: Udruga za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećena sluha Hrvatske “Svijet tišine” iz Zagreba, Slama – udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu iz Osijeka, Pučko otvoreno učilište Labin, Udruga za mlade “Alfa Albona” iz Labina, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata iz Splita, Udruga Festival mediteranskog filma Split.

Cilj projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani je pridonijeti razvoju civilno-javnog partnerstva u provedbi inkluzivne misije lokalnih kulturnih organizacija na način da se koriste modeli sudioničkog upravljanja. S tom svrhom u okviru projekta provode se edukativne radionice o sudioničkim, inkluzivnim praksama u Zagrebu, Splitu, Labinu i Općini Brestovac.
Realizacijom predviđenih aktivnosti partneri će doprinijeti kreiranju i provedbi modela novog koncepta civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *