qFEST u splitskom Beton kinu

Kolektiv queerANarchive i ove godine organizira qFEST, a filmski program festivala održat će se 10. i 13. lipnja u Beton kinu, Dom mladih. Program je besplatan!
Program sastavljen iz queer-feminističke perspektive donosi niz filmskih ostvarenja koja se bave temama solidarnosti, zajednice, brige za sebe i drugoga te govore o radikalnoj političkoj snazi seksualnosti i roda.

Osim filmskog programa, qFEST najavljuje i još niz događanja koja će se ove godine odvijati i kroz naredne mjesece, kada se sprema i još jedna projekcija na otvorenom. Redom to su qRADIONICA – sitotisak (lipanj, 2019., Tiskara, Klub Kocka, Dom mladih); qIZLOŽBA – Karol Radziszewski – IQA/CEE (srpanj, 2019., Galerija MKC, Dom mladih); ZVJERINJAK s projekcijom filma Fucking against Fascism (kolovoz, 2019., Dvorište, Dom mladih); i qabaret – Kabatret Tiffany (rujan/listopad, 2019., Klub Kocka, Dom mladih).

Filmski program qFEST-a realiziran je u suradnji kolektiva querANarchive s Aphordite* projektom iz Atene kojeg je pokrenuo Athens Museum of Queer Arts. Festival je organiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko – dalmatinske županije, te tehničku podršku Koalicije udruga mladih, LGBT centra Split, Multimedijalnog kulturnog centra Split i Platforme Doma mladih. Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *