Aktualno, Nekategorizirano

Radionica Energija, dostupnost i uporaba za udruge

vjetar_energija_njemacka2_mkPrva radionica na projektu FER rješenja za bolju zajednicu, održat će se 28. lipnja u 9 i 30 sati na FER-u. Radionica je namijenjena zaposlenicima organizacija civilnog društva i dio je programa edukacije o energetskom siromaštvu.

Prijavite se putem sljedeće poveznice.

Uz prijavu je obavezno poslati i ispunjenu Izjavu o zaposlenju na adresu: ivana.rogulj@door.hr

Radionica traje od 9:30 do 13 sati uz polusatnu pauzu za kavu, a završava ručkom.

Energetski siromašni građani imaju lošije zdravstveno stanje, manje sudjeluju u društvenim aktivnostima, nesretniji su. Nerijetko zbog imovinskog statusa i stanja građevine u kojoj žive biraju plaćanje režija umjesto hrane, kako bi izbjegli dugovanja. Većina ima problema s plaćanjem troškova energije.

Najugroženije su ranjive društvene skupine: starije same osobe (prvenstveno žene), osobe s invaliditetom, višebrojne obitelji, jednoroditeljske obitelji. Druga je strana energetskog siromaštva neučinkovito korištenje energije, koje predstavlja i opterećenje za okoliš, prvenstveno klimu, ali, zbog načina korištenja energije i za lokalni okoliš.

Zbog raspona ovog problema, DOOR treba suradnike u prijedlozima politika, jačanju svijesti i kreiranju rješenja. Suradnike treba i u organizacijama čiji je cilj zaštita ranjivih skupina, kao i onima koje se brinu za okoliš, klimu i kvalitetne održive politike.

Projekt “FER rješenja za bolju zajednicu” sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je temeljem poziva “​Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”.