Aktualno, Nekategorizirano

Radionica feminističke umjetne inteligencije

radionica_crRadionica se održava u u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2, a sudjelovanje na njoj je besplatno.

Radionica ‘Feminist AI’ u fokus stavlja xenofeminizam, kiberfeminizam i feminističku hakersku scenu koje sve zajedno ponekad predstavljaju kontradiktorne koncepte i strategije iz razloga što ih neki koriste za postizanje aktivističkih ciljeva i vidljivosti ili za poboljšanje tehnološke pismenosti, stvaranje vlastitog ili sigurnijeg prostora, upravljanje kolektivnim životom, rad s ne-binarnom perspektivom o spolu i ustaljenom znanju, stvaranja mišljenja o kodu ponašanja ili samoj ideji pravde. U prvom dijelu radionice polaznici će pročitati nekoliko sažetaka o svim tim različitim feminističkim i queer-feminističkim pristupima te dijeliti vlastite misli u kontekstu tehnologije. Tada će polaznici stvoriti praktične predmete i umjetničke prototipove koji izražavaju naše iskustvo i komentare na nedavne događaje u svijetu. Polaznike se moli da donesu svoje računalo, prenosi Vox Feminae.

Datum održavanja: 9. i 10. rujna 2017.

Vrijeme održavanja: od 15 do 19 sati prvi dan, drugi dan prema dogovoru s voditeljicom i polaznicima u prijepodnevnim satima

Razina znanja: početnici, srednji nivo i napredni

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 9. rujna u 14 sati.

Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.