Inicijative, Nekategorizirano

Seksoteka – projekt za detabuizaciju i relativizaciju seksualnosti

Traže se tekstovi svih književnih i diskurzivnih vrsti

Projekt za detabuizaciju i relativizaciju seksualnosti “Seksoteka” poziva sve koji žele dati doprinos pisanju članaka za web stranicu Seksoteke koja je trenutno u izradi, da se jave porukom u inbox stranice na Facebooku ili na e-mail seksoteka@gmail.com.

Zanimaju nas tekstovi svih književnih i diskurzivnih vrsti i to iz sljedećih područja:
– znanost (seksualnost kroz prizmu istraživanja u medicini, biologiji, psihologiji i sl.)
– umjetnost (seksualnost kroz umjetnička djela književnosti, fotografije, likovne umjetnosti, kiparstva itd.)
– kritika (seksualnost kroz osvrte i recenzije knjiga, izložbi, filmova, glazbenih albuma i ostalih umjetničkih djela seksualne tematike)
– aktualnosti svakodnevice (seksualnost kao tema u politici, školstvu, religiji itd.)
– ostalo (s obzirom da je seksualnost sastavni dio života i može se proučavati, obrazlagati i živjeti i kroz aspekte koji nisu iznad navedeni, slobodni ste predlagati teme i ideje, kako za tekstove o kojima biste pisali ili makar samo čitali, tako i za događaje koje biste posjetili ili u njima sudjelovali).

Otvoreni smo za svaki oblik suradnje i cijenimo svaki vaš angažman, kako bismo društvo učinili liberalnijim, kako bismo educirali djecu (jer škola to ne čini u dovoljnoj mjeri), kako bismo pomogli partnerima koji imaju probleme u vezi ili braku, ali i onima koji žele istraživati vlastitu seksualnost te kako bismo život učinili boljim, komunikativnijim i ugodnijim.

Dobrodošli su i ranije objavljeni radovi, kao i strani prijevodi autorskih radova, s obzirom na to da nam je cilj prikupiti sve što je vrijedno aktualizacije. S radošću ćemo biti platforma svima koji temi pristupe na otvoren, nepristran, neosuđujuć, inteligentan, zanimljiv i moderan način.

Tekstovi za sad neće biti sponzorirani, ali ćete njihovim stvaranjem, čitanjem i dijeljenjem doprinijeti relativizaciji i detabuizaciji seksualnosti na ovim prostorima.

Seksoteka je neideološki projekt i nije pod ingerencijom niti jedne institucije ni političke stranke. Zagovara prava i slobode svakog pojedinca u želji za stvaranjem kvalitetnog civilnog društva.