Aktualno, Nekategorizirano

Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici

natjecaj_crOtvoren je Poziv za prijavu projektnih prijedloga “Širenje mreža socijalnih usluga u zajednici – Faza 1, s općim ciljem unaprijeđenja socijalne uključenosti i promicanja pomirenja poslovnog i obiteljskog života pružajući podršku razvoju učinkovitih i uključivih socijalnih usluga. Ovaj Poziv provodi se u okviru Operativnog programa Učunkoviti ljudski potencijal, Prioritetne osi 2: Socijalno uključivanje, Specifičnog cilja 9.iv.2 Poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.

Ciljne skupine Poziva podijeljene su prema 4 Komponente Poziva:

Komponenta 1: Aktivnosti usmjerene na starije osobe, osobe oboljele od Alzheimerove demencije ili drugih demencija, članove njihovih obitelji te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina

Komponenta 2: Aktivnosti usmjerene na odrasle osobe s invaliditetom, članove njihovih obitelji te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina

Komponenta 3: Aktivnosti usmjerene na djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s problemima u ponašanju, djecu bez pratnje, djecu s teškoćama u razvoju, članove njihovih obitelji te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina

Komponenta 4: Aktivnosti usmjerene na osobe s problemima ovisnosti/žrtve obiteljskog nasilja i članove njihovih obitelji, beskućnike, osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 110.150.000,00 kn. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85 % ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijal  iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) dok će se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 380.000,00, dok najviši iznos 1.500.000,00 kuna.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je od 23. siječnja do 18. travnja 2018. godine.

Više možete pronaći OVDJE.