Aktivizam, Nekategorizirano

Škola suvremene humanistike od 10. do 14. 5. u KIC-u, Zagreb

Pozivnica_SF-1U sklopu Subversive festivala od 10.- 14. 5. u Kulturno informativnom centru (KIC) održava se Škola suvremene humanistike: Transformativni potencijali emancipatornih praksi ili o izazovima kontrahegemonije.

U feminističkom dijelu Škole predavanja će održati Rada Borić i Ivana Radačić.

Projekt škole suvremene humanistike cilja uspostaviti mjesto interdisciplinarnog promišljanja problema neoliberalnog kapitalizma koje se nalazi između civilnog sektora i javnih obrazovnih institucija. Sveučilišni obrazovni programi problematiziraju suvremene probleme kroz optiku teorijske produkcije druge polovice dvadesetog stoljeća. Izvaninstitucionalni oblik suradnje civilnog i javnog sektora omogućuje otvaranje prostora novim teorijama i oblicima interdisciplinarnog proučavanja koje je onemogućeno strukturom discipliniranog sveučilišta. Škola je organizirana kao niz predavanja iz različitih disciplina okupljenih oko jedinstvenog problema. Polaznici tijekom trajanja škole stječu znanja i vještine koje su povezane s njihovim izvorišnim studijskim programima, ali izlaze iz disciplinskih okvira. Time je omogućeno povezivanje različitih perspektiva proučavanja, što dovodi do razvoja njihovih kritičkih i analitičkih vještina i osjetljivosti na širi kontekst.

Više o školi, uz opis programa i raspored pronađite OVDJE.

Prijave poslati do 10.5.2017. na mirvmirje@gmail.com