Sportski objekti Vukovar najavili početnu konferenciju EU projekta „INsport“

Foto: sov.hr

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ najavila je početnu konferenciju projekta „INsport“ koja će se održati 14. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u svečanoj kongresnoj dvorani Bauer Hotela Lav, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 18, Vukovar.

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ Javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ odobren je projekt „INsport“. Projektni partneri koji sudjeluju u provedbi projekta su Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i Grad Vukovar.

Ukupna vrijednosti projekta je 1.465.969,75 kuna, od čega Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 1.246.074,29 kuna.

Svrha projekta je uključivanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju u sportske aktivnosti kako bi se osiguralo njihovo lakše integriranje u život zajednice te utjecalo na poboljšanje kvalitete njihova života.

Provedbom projekta, odnosno prepoznavanjem potencijala djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, radom na njihovom osnaživanju i stvaranjem mogućnosti za njihovo uključivanje u život zajednice kroz sport, stvorit ćemo uvjete za njihovu bolju inkluziju u društvo, što je i glavni cilj ovog projekta.

Natječaj za ova sredstva raspisalo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Ministarstvom rada i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *