Što smo (krivo) naučili o vezama?

Od Doručka kod Tiffanyja, preko Titanika i Zgodne žene pa do Bilježnice pokupili smo mnogo „tako to treba“ standarda koje ponekad, a da ni ne znamo, prenosimo u bliske partnerske odnose bivajući tako pod utjecajem stereotipa postavljajući visoka očekivanja od druge strane.

Živimo li stvarno u svijetu gdje je muškarac uvijek kavalir, a žena fina dama? U svijetu u kojem se dvoje zaljubljenih ljudi nikada ne svađa i uvijek sluša jedno drugo iskazujući potpuno razumijevanje? Gdje partneri nikada ne živciraju jedan drugog, već samo zaljubljeno trepću?

Ili je realan život ipak malo drugačije mjesto gdje svađe nisu nepoznanica već dolaze u paketu s drugom osobom? Trudimo li se uvijek jednako i je li ljubav dovoljna?

Tijekom ovog interaktivnog predavanja pokušati ćemo odgovoriti na pitanje što smo to (krivo) naučili o ljubavi.

Lorena Franc i Helena Lujanović studentice su treće godine preddiplomskog studija psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Aktivne su volonterke Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Vidimo se 17. lipnja u 18 sati u Centru za mlade grada Zagreba, Ulica Ljudevita Gaja 2 / 3.kat, 10000 Zagreb.

Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli.

Prijavi se preko linka:
https://forms.gle/at69S9ZpcVMhmSJi8
Rok za prijavu je 15.6. u podne.

Projekt Centar za mlade grada Zagreba provodi Udruga ZAMISLI s 30 partnera, a Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je jedan od njih. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *