Tjedan udruga na Europskom trgu predstavlja rad 105 zagrebačkih udruga

Manifestacija “Tjedan udruga 2019.” otvorena je u srijedu na zagrebačkome Europskom trgu gdje će svoje djelovanje, tijekom tri dana održavanja, predstaviti 105 udruga.

Manifestacija se održava od 12. do 14. lipnja, od 8 do 16 sati, u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Jedna je to od akcija kroz koju Grad i udruge zajednički nastoje unaprijediti kvalitetu života građana. Građani će se moći upoznati s radom udruga, programima koje provode i njihovim članovima.

“Tjedan udruga” otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da se manifestacija održava 19. put zaredom te podsjetio je da su počeli na Trgu kralja Tomislava, pa preko Zrinjevca došli do Europskog trga. “Kako smo ušli u Europsku uniju, vrijeme je da se nađemo na Europskom trgu”, rekao je Bandić te poručio da će 105 udruga predstaviti “ono najbolje što rade”.

“Grad Zagreb to radi najbolje u ovoj zemlji, kao i mnogo drugih stvari”, ustvrdio je njegov gradonačelnik.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je kako je svrha “Tjedna udruga” prezentacija rada udruga. U Zagrebu djeluje više od 12.000 udruga, a dio njih Grad financira temeljem natječaja ili javnog poziva. Kazala je da su to udruge primjerice iz područja zdravstva, obrazovanja, socijalne skrbi, branitelja, poljoprivrede…koje pružaju usluge građanima Zagreba.

“Vrlo je važno da i na ovakav način pokažemo i zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti što je to što udruge rade, u konačnici što je to što Grad Zagreb financira. To je i prilika da se udruge međusobno povezuju, da zajedno našim građanima pružaju usluge i u konačnici da kvaliteta usluge i života građana Zagreba bude još i veća”, poručila je pročelnica Galić.

Važnim je ocijenila što veliki dio građana koji rade i djeluju kroz udruge volontiraju, a cilj je u svim tim područjima čime se udruge bave, podići kvalitetu života i biti na neki način servis Gradskoj upravi i svima koji rade za boljitak građana.

Istaknula je kako udruge žele takve manifestacije, a to što se “Tjedan udruga” održava 19 godina, potvrđuje da to što rade ide u dobrom smjeru i da su udruge partner Gradu ne samo u stvaranju strateških dokumenata nego i u njegovom provođenju.

Na otvorenju manifestacije nastupio je poznati pjevač Jasmin Stavros.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *