Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga PLANTaža raspisala natječaj za ReArt festival 2018

Natječaj za izlagačeUdruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je ‘Regoč’ i slavenska mitologija. Rok za prijavu je 15. svibnja 2018.!

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent.

Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije, grafike, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi.

Potrebno je ispuniti „Prijavnicu za ReArt festival 2018.“ i uz prijavnicu koju se šalje na e-mail, treba priložiti i minimalno 4 fotografije s primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati. Fotografije predstavljaju Vas i Vaš proizvod stoga preporučujemo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu.

Molimo Vas da sve prijave pošaljete na e-mail: reart.sajam@gmail.com s naznakom „ReArt 2018.“ najkasnije do 15. svibnja 2018.

Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Sve prijave prolaze stručno žiriranje (žiri u sastavu dva akademska umjetnika i jednog kreativca), nakon kojeg će autori i grupe autora elektronskim putem biti obavješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači ispunjenom prijavnicom i potpisom prihvaćaju pravila i izlagačke uvjete ReArt festivala 2018.

Ostalo:

Izlagač ili grupa izlagača ima jedan kvadratni metar prostora za izlaganje. Od opreme svatko od izlagača će imati štand za izlaganje dok ostale rekvizite moraju donijeti sami. Ukoliko dođe do oštećenja ili gubitka predmeta, odgovornost snose sami izlagači. ReArt traje dva dana, stoga svi izlagači dolaze u isto vrijeme (jedan sat prije početka) i odlaze u isto vrijeme ostavljajući za sobom čist prostor kakvim su ga i zatekli. Osim što se može izlagati svoje proizvode, izlagači samostalno određuju načine i metode naplate svojih proizvoda u skladu sa zakonskim odredbama. Izlagački prostor/dio stola na ReArt festivalu je naznačen u prijavnici prema cjeniku Organizatora.

Za sva pitanja obratite se e-mailom: reart.sajam@gmail.com

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.