Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Turbina promjena osigurala zapošljavanje tri osobe

Nedavno su u udruzi obilježili i Europski tjedan mladih

Udruga za lokalni razvoj “Turbina promjena”, nakon što je završila s provedbom projekta “Jedan, dva, tri uključi se i ti”, nastavila je suradnju s partnerima i na drugim projektima.

– Izuzetno smo zadovoljni sa rezultatima koji su se ostvarili provedbom projektnih aktivnosti tijekom implementacije projekta „Jedan, dva, tri uključi se i ti“. Nakon završetka provedbe projekta članovi udruge Turbina promjena i dalje nastavljaju s pisanjem projektnih prijedloga te su u razdoblju od početka 2016. do danas pozitivno ocijenjena i trenutno u provedbi tri projektna prijedloga – otkriva Mirna Protulipac iz udruge dodavši kako je time Udruga osigurala zapošljavanje tri osobe – volontera koji su sudjelovali u provedbi aktivnosti projekta „Jedan, dva, tri, uključi se i ti“, a koji trenutno rade na provedbi projekata financiranih iz državnog i lokalnog proračuna kao voditelji i administrativni voditelji projekata.

Prilikom provedbe „Jedan, dva, tri, uključi se i ti“ stekli su iskustva u pisanju projektnih prijedloga, predavanja o projektnom ciklusu, radu u civilnom sektoru te radu i koordinaciji volontera.

– U provedbi projekta „Jedan, dva, tri ostvarena je suradnja s općinom Plaški koja je ujedno bila i partner u provedbi navedenog projekta. Tijekom 2016. godine apliciran je projektni prijedlog na natječaj koji je objavilo Ministarstvo socijalne politike i mladih „Nismo sami“ koji je pozitivno ocijenjen i odabran za financiranje. Partner u provedbi navedenog projekta također je bila općina Plaški s kojom je nastavljena suradnja na još dva projekta financirana putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nadalje je u projektu „Jedan, dva, tri uključi se i ti“ ostvarena suradnja s udrugom iz općine Plaški „Slobodna škola“ čiji su volonteri sudjelovali u provedbi projektnih aktivnosti, volonterskim centrom Volonterka iz Karlovca te lagom Lag Vallis Colapis čija se sjedište nalazi u gradu Ozlju – zaključila je Protulipac.

Udruga Turbina promjena je u zadnjih godinu dana ostvarila suradnju u apliciranju na natječaje financirane iz EU fondova s Udrugom za zaštitu okoliša EKO Pan te Savezom udruga osoba s invaliditetom KA-ŽUP.

Ovaj je projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge vlade RH u iznosu od 199.280 kuna.

Maja Celing Celić