Aktivizam, Nekategorizirano

Ured za udruge objavio Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

achievement-agreement-arms-1068523Cilj Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj” je unaprijediti ekonomski i društveni razvoj na lokalnim razinama u Hrvatskoj kroz suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva.

Specifični ciljevi Poziva su:

• doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i unaprijediti kvalitetu života kroz razmjenu znanja i iskustava;
  • osnažiti partnerstva hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva;
  • doprinijeti povećanju lokalnih (administrativnih, organizacijskih i suradničkih) kapaciteta za upravljanje lokalnim ekonomskim i društvenim razvojem.

Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja raspoloživ je iznos od 12.300.000,00 kuna.

Financirat će se dvije grupe aktivnosti. Prva grupa se odnosi na suradnju između dviju država u područjima koja su važna za održivi razvoj lokalne zajednice, a druga grupa se odnosi na suradnju između dviju država u području sigurnosti na cestama. Za aktivnosti unutar grupe 1 izdvojit će se 8.800.000,00 kn, a za aktivnosti unutar grupe 2 izdvojit će se 3.500.000,00 kn.

Projekti se mogu financirati u iznosu od najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu su potencijalni prijavitelji i partneri dužni osigurati sufinanciranje preostalih 10% iz vlastitih sredstva.

Rok za podnošenje projektnih projedloga je 1. listopada 2018.

Projektni prijedlozi se dostavljaju na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Ured za udruge održat će informativne radionice za potencijalne prijavitelje, a informacije o vremenu i mjestu održavanja bit će objavljenje na mrežnim stranicama Ureda.

Natječajna dokumentacija dostupna je ovdje